מבצע לחגי תשרי! ספר אחד ב-60 ש״ח, שניים ב-110, שלושה ב-139 ש"ח + משלוח חינם לנקודת איסוף. המחיר יתעדכן באופן אוטומטי בקופה בהתאם לכמות המוצרים

השנה שבה הבנתי מה זה להיות יוצר: סיכום שנה קצת אחר ל-2020

זו היתה שנה מטורפת. 

והסיבה שאני קורא ל-2020 ״מטורפת״ היא רק בגלל שהעברית מעולם לא טרחה להמציא מילה הולמת יותר לשנה הביזארית הזאת. 

אם לא עקבתם אחרי מה שקרה לי השנה כתבתי על זה כאן וכאן וגם כאן, ואם עקבתם אז אתם כבר יודעים: המשרד שלי נסגר, הסרט שלי שוכב במחסנים ומחכה שיפתחו את בתי הקולנוע, סדרת הטלוויזיה שלי הוקפאה ומחכה שיאפשרו התקהלות גדולה יותר מכמות האוהדים שמגיעים למשחק בית של הפועל רעננה, צילומי הסרט החדש שלי נכנסו לפריזר בדיוק מאותה הסיבה ובאופן מדהים ומפתיע ממש, כל זה לא עשה לי חשק אדיר לכתוב את הספר החדש שלי, מה שגרם לדחייה שלו לראש השנה 2021.

אני חושב שזה יהיה די מדויק לומר שלא ככה ציפיתי ש-2020 תיראה. 

ובכל זאת, למרות שזו הייתה צריכה להיות השנה הטובה והעמוסה בקריירה שלי, דווקא השנה המשונה הזאת שבה כלום לא קרה והכל קרה בה היא השנה שבה הפכתי ליוצר. 

כי רגע לפני שהיא נוטשת לטובת – אני מקווה, כבר אין לדעת – שנה טובה יותר, אני יכול להגיד את מה שלא ממש יכולתי להגיד בשום שנה בשלוש השנים האחרונות: אני יוצר טוב יותר ממה שהייתי בתחילת השנה הזאת. 

וזה משפט שבחודש מרץ לא היה שום סיכוי בעולם שחשבתי שאגיד בסוף השנה הזאת.

למרות שזו הייתה שנה כמעט בלתי אפשרית ליצור בה, הנה דרך קצת אחרת להסתכל עליה, עלי, על המקצוע שלי ועל יצירה באופן כללי, בתקווה שאולי גם אתם תקבלו איזו פרפסקטיבה קצת אחרת על השנה הזו. 

1.  הצלחתי להמציא את עצמי מחדש

בסוף חודש מרץ תפס אותי אדם שאני מאוד מאוד מעריך ואמר לי: ״אל תשכח שיש לך משפחה לפרנס. גם ללכת להיות שליח בוולט זה בסדר. צריך להביא כסף הביתה״. 

המשפט הזה חורר לי את הלב.

למעשה, הוא מחורר לי אותו עד עכשיו.

הימים היו הימים שבהם התקשורת עוד התעניינה במשבר בעולם התרבות, וסיפרה על מפיקים, שחקנים, יוצרים וכותבים שהלכו לסדר מדפים בסופר, עברו למכור בבסטת ירקות או המירו את הבמה באופניים. 

וכמעט כל מי שהכיר אותי הציע לי את אותו המסלול בדיוק. 

זה תמיד מדהים אותי כמה מעט קרדיט נותנים בעולם הגדול ליוצרים. איש לא היה מעז להציע למדען או לרואה חשבון ללכת לעבוד בשליחויות (לא שיש משהו רע בשליחויות, חלילה, הכוונה היא להחלפת מקצוע פתאומית), אבל לכותבים אין את הפריבילגיה הזאת. גם ככה העבודה שלי נתפסת בעיני רבים כאיזו חופשה אחת גדולה ומתמשכת וכבלון שעתיד היה להתפוצץ בכל רגע, לכן זה לא ממש מפתיע שקיבלתי את עצות האחיתופל האלה ברגע שהכל קרס.

 אבל בניגוד לבדרך כלל, כשהכל מסביבי קרס ברגע חשבתי לעצמי שאולי הם צודקים. לא היו לי שום כוחות נפשיים להתנגד לאמירות האלה.

ולכן אני גאה במיוחד במה שקרה השנה.

חלומות שהזנחתי שנים, פרוייקטים שקברתי במגירה מאז גיל 25, דברים שהנחתי ברשימת ה״יום אחד״ שלי והשארתי אותם להעלות אבק נשלפו באחת מארכיון הרעיונות שלי. צללתי עמוק אל תוך המחברות שלי, אל תוך הרעיונות שלי, אל תוך הנשמה שלי, אל תוך השאלה מה אף פעם לא עשיתי כי הוא הפחיד אותי עד מוות.  

ועשיתי את כל אלה השנה. 

ככה כתבתי את המדריך לכתיבת ספרים שתמיד חלמתי לכתוב, הקמתי את הסדנה לתכנון ספרים שפנטזתי עליה שנים, הרמתי אתר, הקמתי את הבלוג הזה, פתחתי ניוזלטר וגם גנזתי את הספר שידעתי שהוא לא מספיק טוב וכתבתי את הספר שבאמת רציתי לכתוב. 

וכן, גם אתם יודעים וגם אני יודע שקיבלתם ממני כמה דברים מוזרים ולא ברורים השנה. סרטונים נטולי מסר ואמירה, מיילים שלא ממש ברור היה מה המטרה שלהם, הכרזה פומפוזית על מוצרים שמעולם לא ראו אור, סדרות שהתחלתי והפסקתי אחרי חודשיים.

זו הייתה שנה קשה ליצור בה, לחשוב בה ולנסות להבין מי אני בכלל. לא הכל תפס, לא הכל היה ברמות האנרגיה הרגילות שלי, לא הכל היה בפוקוס. 

אבל מעולם לא הייתי גאה בעצמי כמו שהייתי בשנה הזאת.

בסוף חודש מרץ תפס אותי אדם שאני מאוד מאוד מעריך ואמר לי: ״אל תשכח שיש לך משפחה לפרנס. גם ללכת להיות שליח בוולט זה בסדר. צריך להביא כסף הביתה״. המשפט הזה חורר לי את הלב. למעשה הוא מחורר לי אותו עד עכשיו

2. הפכתי להיות קשוח יותר

בשום דרך, לא משנה כמה תמתחו את גבולות המילה, אי אפשר לכנות אותי ״קשוח״.

אני נפגע בקלות, מסתובב בלי עור בכלל, לא יכול להתמודד עם המחשבה שמישהו, איפשהו, כועס עלי וכל ביקורת מוציאה לי את הרוח מהמפרשים ומנפצת לי את הנשמה. 

אבל אחרי השנה הזאת, ולראשונה בחיי, אני מרשה לעצמי להגיד על עצמי שאני בד-אס. לגמרי.

כמות הכשלונות שהייתה לי השנה הייתה אסטרונומית. ככה זה כשמנסים המון דברים חדשים, וכשצריך ללמוד איך ללכת מחדש. 

ונפלתי כמעט בכל צעד. 

ארגנתי הרצאות שבהן לא נרכש אפילו כרטיס אחד. כתבתי פוסט שהיה אמור להפוך עולמות והגיע ל-17 איש. איבדתי את הידיים ואת הרגליים בניסיון ללמוד שש מערכות חדשות שונות. כל התכונות החלשות שלי, כל השרירים העסקיים המנוונים שלי, נאלצו פתאום להתחיל ולפעול. 

וזה כל כך כאב.

והדבר היחיד שאני יכול להגיד בסוף השנה הזאת הוא שלא הרמתי ידיים. ועבורי, לפחות, זה חתיכת הישג.

הפסקתי לפחד מוורדפרס. ומצמד המילים ״תזרים מזומנים״ ו״שיווק דיגיטלי״. רכשתי מערכת אשראי ולמדתי לתפעל אותה לגמרי לבד. התחלתי לנהל תקציב אמיתי. הפסקתי להיעלב ממישהו שהסיר עוקב או ביקש הסרה מרשימת הניוזלטרים, וליהנות מהאלפים שבוחרים להישאר. סיימתי לפחד לבקש עזרה ועם המחשבה שאני יכול וצריך לעשות הכל, ושכרתי את העובדים הטובים והנכונים ביותר שהיו לי בחיים. למדתי שאם משהו לא הלך ואני עדיין מאמין בו, הדרך היחידה לגרום לו לעבוד היא לנסות אותו שוב ושוב ושוב.

עד שאני אמצא את הדרך שבה זה יעבוד.

השנה הייתה השנה שבה הפסקתי לשחק בלהיות יוצר, והתחלתי להבין מה זה אומר באמת, על כל הצדדים העסקיים, המנטליים והכלכליים שבדבר.

השנה הפכתי להיות יוצר באמת.

3. גיליתי את מקור ההשראה האולטימטיבי

בתחילת הסגר השני התחיל מחזור המתקדמים שלי בסדנה לתכנון ספרים, והאמת? הכנתי את עצמי לגל ביטולים. למי יש כוח, חשבתי לעצמי, לכתוב ספר כשהכל מסביב שוב נסגר וקורס.

והתשובה שהפתיעה אותי יותר מכל אחד אחר הייתה: לכולם.

לא היה ביטול אחד. או הברזה אחת. הקורס הזה סיים את דרכו עם 100% הגשה, שזו סטטיסטיקה מטורפת גם כשהכל בחוץ אוטופי ורגוע לחלוטין. 

אבל הם הגישו תרגילים. כל שבוע. בלי תירוצים. בלי דחיות. ובכל שבוע מחדש, כשראיתי את תיבת המייל המלאה באנשים שמצליחים לפנות זמן ולכתוב את הספר שלהם, אמרתי לעצמי: אם הם יכולים, אז גם אני. 

השנה התלמידים שלי התגלו כמקור ההשראה האולטימטיבי. כל טקסט שהגיע הוכיח שאנשים עדיין רוצים לכתוב, שאנשים עדיין רוצים לקרוא, שאנשים עדיין רוצים ליצור, ובניגוד לכל כתבות ה״הכל אבוד״ שהתפרסמו חדשות לבקרים הצלחתי, בעזרת אנשים מוכשרים מאין כמוהם, לנפח בועה שבה כולם כותבים במרץ, עובדים במרץ וספרים חדשים הם הדבר היחיד שמשנה.

השנה הזאת גרמה לי להבין מה באמת חשוב, איפה אני באמת רוצה להיות ומה אני באמת רוצה לעשות עם החיים שלי. 

והשנה הזאת התלמידים שלי התגלו כמקור ההשראה האולטימטיבי. ובחיי שלא הייתי יכול לבקש משהו טוב יותר מזה.

ארגנתי הרצאות שבהן לא נרכש אפילו כרטיס אחד. כתבתי פוסט שהיה אמור להפוך עולמות והגיע ל-17 איש. איבדתי את הידיים ואת הרגליים בניסיון ללמוד שש מערכות חדשות שונות. כל התכונות החלשות שלי, כל השרירים העסקיים המנוונים שלי, נאלצו פתאום להתחיל ולפעול.  וזה כל כך כאב.

4. למדתי להסתכל אחרת על תוכן  

אולי בגלל שגדלתי בלי הרשת, אולי בגלל שבעולם העיתונות שבו התבגרתי אינטרנט תמיד נחשבה כמילה חצי מגונה שמיועד לחובבנים בלבד, כל עיסוק שהיה קשור, ולו בעקיפין, לעולם הדוט קום הביך אותי.  

אבל לא השנה.

השנה מצאתי דרכים אחרות לעשות תוכן. תפסתי מצלמה, תפסתי מיקרופון, תפסתי מקלדת, תפסתי אומץ וכמי שההפקה האחרונה שהוא עמד בראשה מנתה 560 עובדים אני לא יכול לתאר לכם כמה מפתיע היה הגילוי שאני יכול להפיק תוכן לגמרי לבד. 

אני לא מדבר רק על פוסטים לפייסבוק או תמונות לאינסטגרם. אני מדבר על פרסומות. מודעות. סרטונים. הרצאות. סדנאות. ספרים. דפי נחיתה. כל רעיון שעלה לי בראש השנה הפך למציאות. וזו הייתה – ועודנה – חוויה מטורפת. לא פחות. 

השנה גיליתי את פיינל קאט פאו ואת לומה פיוז׳ן ואת לייטרום ופוטושופ וקאנווה וקלנדלי וגו טו וובינר ועולם שלם שלא היה לי מושג שקיים נפתח בפני. ואני חושב שאף פעם לא הייתי כל כך מרותק ונדהם ומסוקרן ומפוחד ונרגש בו זמנית.

כולנו נעשה וניצור תוכן אחרת בשנים הקרובות. כולנו נצטרך ללמוד להפוך למכונה משומנת של איש אחד. ואני לעולם אזכור את 2020 כשנה שבה הפסקתי לפחד מזה, והתחלתי להתרגש ממש מהאופציה הזאת, וממה שהיא טומנת בחובה.

5.  פיתחתי את היכולת להגיד תודה

אני קוטר לא נורמלי. תמיד הייתי. שימו אותי בסיישל במזג אוויר מושלם עם האלכוהול הטעים ביותר והמנה הטעימה ביותר של השף הטוב ביותר בעולם כולו, ותוך שבע שניות או פחות אני כבר אגיד לכם – ובעיקר לעצמי – מה לא בסדר פה וכמה הכל מחורבן. 

ודווקא השנה למדתי להוקיר תודה.

למען הסר ספק, זה לא קרה ביום אחד. זה גם לא איזה שינוי מוחלט שבו אני לובש לבן וכותב חמישה דברים שאני מודה עליהם כל יום. זה שיא של כמה שנים שבהן קראתי בכל רגע פנוי ספרים על חשיבה חיובית כי, אה, קצת נמאס לי להקשיב לעצמי מקטר.

ודווקא השנה, כשברוך השם היה מלוא הטנא על מה לקטר, משהו השתנה. 

השנה למדתי להגיד לעצמי ״כן, זה יכול לעבוד״.

השנה למדתי להתאכזב אחרי שמשהו לא עובד, ולא לפני. 

ואז להגיד לעצמי ״בסדר, זה יעבוד בפעם הבאה״.

השנה הקהל שלי הוכיח את עצמו יותר מאי פעם. אם נכנסתם לקרוא פוסט שלי בבלוג, הגבתם, עשיתם לייק, נרשמתם לניוזלטר, באתם להרצאה חינמית או בתשלום, אין לכם מושג מה המשמעות של זה הייתה עבורי השנה. 

לא ציפיתי שהשנה הזאת תיראה ככה. ואני לא עד כדי כך מתקדם בתהליך שלי שאני אגיד עליה תודה. אבל לא הכל היה שחור בה, והיו בה גם לא מעט דברים טובים. ובחיים לא הייתי מאמין שאני אכתוב את המשפט הזה בסיומה. 

תודה שקראתם אותי ב-2020, ושנה טובה יותר לכולנו. 

הצטרפו לניוזלטר שלי, וקבלו המלצות, הטבות ושלל טקסטים משובחים

תודה על הרשמתך

למה שלא תקראו עוד משהו?

פרשת השבוע

א. ״עומר?״.
״נכון״.
״מדבר הרב ראובן. יש לנו כנס גדול של רבנים מחתנים בעוד חודש, ורצינו שתבוא לדבר איתנו על יהדות״.

שום מילה במשפט הזה לא הגיונית, ולכן כשהוא סיים אותו שאלתי אותו אם הוא התבלבל במספר ואם הוא בטוח שהוא הגיע לעומר הנכון. 
״אתה העומר ברק שכתב את הפוסט ׳אני יהודי׳, נכון?״. 
פאק. זה נכון.

ב. אני שונא את הפוסט הזה. מהמון סיבות. אם אתם לא יודעים על איזה פוסט מדובר, תחילתו בקצת אחרי אוקטובר, כשהגיע לעיני הסרטון של אחת ממפלצות הנוח'בה מתקשר לאביו המפלצתי והגאה וצורח לתוך הטלפון הסלולרי 'אבא! רצחתי עשרה יהודים!'. הסרטון הזה, והעיניים רוויות השנאה והשמחה האדירה שבו, גרמו לי להבין שלא משנה כמה מסובכת ולרוב גם לא קיימת מערכת היחסים שלי עם היהדות, אם הסכין הזו תגיע אלי, אני ארצח כיהודי. וזה גרם לי לתהות – בקול רם ובפייסבוק – אם אולי אני צריך להיות יותר יהודי גם בחיי. זה פוסט של 300 מילה, שמלוות וידאו שלי מדליק נרות שבת עם ילדי ואף אחד מאיתנו לא יודע מה לברך, אז בירכנו את הברכות של חנוכה, שיהיה. לחצתי על פרסם וכמנהגו של האינטרנט לפעמים, מה שקרה אחר כך ידהים אתכם.

ג. הפוסט הזה, כפי שאולי אפשר להבין, התפוצץ. אנשים התקשרו אלי בעיניים דומעות. רבנים מכל הארץ כתבו לי. הוזמנתי לכל כך הרבה ארוחות שבת עד שעשיתי חישוב, ואם הייתי נענה לכל ההצעות שקיבלתי במהלך השבוע אחרי הפרסום שלו היה לוקח לי 11 שנים וחצי כדי להגיע לכולם. כל ערוץ טלוויזיה התקשר. הוזמנתי לשלושה דיונים בכנסת. הלשכה של ראש הממשלה התקשרה. חוויתי כבר כמה טירופים סביב פוסטים במהלך חיי, אבל כזה דבר עוד לא היה.

קרא עוד »

לא רלוונטי

״נו״, היא מסתכלת עלי בהתלהבות, ״אז מה אתה אומר?״.

אני מסתכל עליה. מסתכל על השרטוטים ששרטטה במחברת. איזה משפך הולך לאיזה מוצר, איזה לקוח הולך לאיזה מסלול. אנחנו מכירים מאז שהיינו ילדים וחברים טובים מאז שכשכל החברים שלנו הלכו לאוניברסיטה אנחנו הפכנו למנודים כשהחלטנו להקים כל אחד את העסק שלו. חישוב מהיר שעשינו הוליד שאנחנו עצמאיים כבר 17 שנה. מה ידענו על החיים בגיל 23? לא ידענו כלום. אולי זו הסיבה שבגללה יש לנו עסק.

״נו״, היא מסתכלת בעצמה על השרטוטים שלה ומשהו בעיניים שלה נהיה אפור, ״אז מה אתה אומר?״.

במחברת יש המון מוצרים חדשים שהיא רוצה להשיק השנה. דברים שהיא ראתה בחו״ל שיכולים לעבוד כאן. דברים שהיא ראתה בדמיון שיכולים לעבוד כאן. היא בעלת העסק הכי מוצלחת שאני מכיר, ותמיד הייתה השראה בשבילי לכמה קל היא גורמת לזה להיראות. פעם – ואני מדבר על לפני חודשיים – הייתי נגנב ונדלק מהשרטוטים האלה. עכשיו הם רק עושים לי סחרחורת. הכל נראה לי גדול ומסורבל ולא ברור.

קרא עוד »

גבר הולך לעיבוד

קר לי.

למרות שסוף דצמבר בחוץ, ומולי יושבים אנשים בחולצה קצרה ואחד מהם בכפכפים והילדים שלי ישנים בחדר שלהם בלי שמיכה מרוב שחם להם, אני יושב במרפסת שלי וקופא מקור.

פעם אהבתי קור. בחיי. אני עדיין זוכר את עצמי מדלג ברחובות שיקגו בינואר עם חולצה קצרה ופליז צבאי שחור בזמן שברחובות התחוללה סופת שלגים ומד המעלות באוטו הראה מינוס 17. אני זוכר את עצמי מתרגש משלג עד הברכיים בנסיעה עיתונאית לסיביר ואיך הזעתי בשק שינה באיסלנד כשבחוץ היה מינוס שמונה מעלות. אני זוכר שאמרתי פעם משפטים כמו ״כשהמעלות יורדות למינוס הריאות שלי נפתחות ואני סוף סוף מתחיל לנשום״.

אבל עכשיו יש 18 מעלות בחוץ ואני עם שתי חולצות, סוודר, חלוק ומפזר חום שהוצאתי החוצה והצמדתי אותו לרגל, ואני לא מרגיש שאני נושם מי יודע כמה. 

בראש אני יודע שאני אוהב קור. במציאות אני רועד ושוקל ברצינות להוציא את הגטקעס, שהפעם האחרונה שלבשתי אותם הייתה במישיגן בקור של מינוס 5 מעלות וסופת השלגים הכי מטורפת שהייתי בה אי פעם.

אז אולי תשאלו למה שלא תיכנס פנימה לאיפה שחם, עומר, ואני אענה לכם שיצאתי החוצה כדי להירגע קצת. בשעה האחרונה קפצתי שלוש פעמים מהרעש של המקרר החדש כי חשבתי שהוא אזעקה, מהרעש שעשה החתול בארגז שלו כי חשבתי שזו אזעקה, מהאזעקה של השכנים כי חשבתי שזו אזעקה ומאזעקה מוקלטת ששודרה במפתיע בטלוויזיה כי חשבתי שזו אזעקה. 

זאת אומרת, זו באמת הייתה אזעקה, אבל אתם מבינים למה אני מתכוון.

אפילו השקט נשמע כמו אזעקה. הדמיון ביניהם לא מפסיק להדהים אותי. 

קרא עוד »

אבא, מה עושים עם בריונות?

השבוע עידו נכנס לאוטו עם דמעות ואמר ״אבא, מציקים לי בבית ספר״ וסיפר איך חמישה ילדים הקיפו אותו בהפסקה ודחפו אותו מכל כיוון.

יש דברים שאתה נשבע לעצמך שתדע להגיד לילדים שלך כשתהיה אבא. לרוב המוחלט של הדברים החיים לא הכינו אותי בכלל. אבל לזה? לזה התכוננתי היטב כל החיים, מאז גיל עשר, כשישבתי לבד בהפסקה על הספסל הכי רחוק ומוסתר שאפשר למצוא אחרי ששוב הציקו לי ודחפו אותי בהפסקה. אני ממש זוכר את עצמי מבטיח לעצמי – וכנראה גם מעודד את עצמי – שכשאני אהיה אבא הילדים שלי לא יעברו את זה.

ואני, שהתכוננתי, שמתאמן ומשייף את הנאום כבר שלושה עשורים, נאלמתי דום ולא מצאתי אפילו מילה אחת להגיד.

אני יודע את כל מה שהייתי אמור להגיד לו: שאני אגן עליו. שהכל בסדר. שאבא פה. שאני לא אתן לו לגדול לתוך אותן צלקות שאני מסתובב איתן על הגוף. אבל פתאום הרגע הזה הגיע מבלי שאף אחד הכין אותי לזה, והנה הילד שלי מנגב את הדמעות ומחכה למוצא פיו של אבא שלו, ואבא שלו יושב בכיסא הנהג, פותח וסוגר את הפה, ולא מוציא אפילו צליל.

כי באמת, מה יש לי להגיד?

קרא עוד »

אני פותח וולוג. הפעם באמת

אחרי בר המצווה שלי ביקשתי מההורים שלי רק בקשה אחת: אני רוצה מצלמת וידאו אמיתית.

בגלל שאני יודע שיש בקבוצה הזו גם כמה בני תשחורת שלא מבינים למה פשוט לא צילמתי עם הטלפון, אני אזכיר שבר המצווה שלי הייתה לפני 27 שנה. צילמנו בפילם, הסרטנו על קלטות וידאו ומצלמות וידאו היו המזוודה הענקית והבלתי ניתנת להרמה שאבא שלי היה מביא הביתה בחופשים. עד היום יש לנו כמה סרטונים שלי כילד בכל מיני גינות, ועד היום אני מעריץ את אבא שלי שסחב מצלמת פנסוניק שחורה ועצומה על הכתף רק כדי לתפוס כמה זכרונות.

אבל דור חדש של מצלמות, בהובלת סוני, כזה שכונה camcorder, עשה שמות בעולם מצלמות הוידאו, ותמורת מחיר שערורייתי מאוד של 14,000 שקל גם אתה היית יכול להיות הבעלים הגאה מאוד של המצלמה הקטנה שצילמה באיכות 240 פיקסלים והייתה יכולה להכיל 45 דקות שלמות של וידאו על קלטות VHS קטנות (180 ש״ח הקלטה, אינעל העולם), שנראו אז כמו פלא מודרני. לא פחות.

קרא עוד »

היה שלום, לוזר

אאאלף. ״אבא שלי ממש טוב בארץ עיר״, הוא אלוף הארץ עיר״, עידו מצהיר בפני בן הדוד שלו כשאנחנו מתיישבים לשחק, ואני חייב להודות במלוא הצניעות שהוא לא מאוד טועה. אבא שלו נושא ידע כללי עצום שלא עזר לו בכלום בחיים, מלבד בטריוויה ובארץ עיר.

אלא שכבר כמה שבועות המוח של אבא של עידו ריק.

זאת אומרת, לא בדיוק ריק. למעשה, המוח של אבא של עידו מרגיש קצת כמו מכשירי הווקי טוקי הישנים של פעם: רעש סטטי, מדי פעם עוברת איזו הברה לא ברורה, מעין חצי מחשבה, שאחריה מגיע ״מה?״ וניסיון להבין מה זה היה, ואז שוב רעש סטטי. מה שעובד, עובד על אוטומט. מה שלא עובד, ובכן, לא עובד. כבר כמה שבועות שאני מרגיש שאני שוכח מילים, שוכח מקומות, נתקע באמצע משפט. רותם אומרת שקוראים לזה טפשת מלחמה כמו טפשת הריון, שהמוח כל כך עסוק עד שהוא לא מצליח לתפקד, אבל זה בסדר, בארץ עיר אני אלוף. ארץ עיר זה על אוטומט. את זה אני עדיין יכול לעשות לעשות.

אללללף.

סטופ.

נ׳.

קרא עוד »
תמונה של עומר ברק

עומר ברק

אני סופר, תסריטאי, עיתונאי ומרצה לכתיבה, אם כי לפעמים לאו דווקא בסדר הזה.
את ספר הביכורים שלי, ״לחוץ חתונה״, הוצאתי ב-2017 בהוצאת ״מודן״. בתוך חמישה ימים (שזה שיא ישראלי, אגב) אזלה המהדורה הראשונה של 3,000 עותקים מהחנויות.

לכל המאמרים בבלוג »

כתבות נוספות מהבלוג...

פרשת השבוע

לא רלוונטי

גבר הולך לעיבוד

אבא, מה עושים עם בריונות?

אני פותח וולוג. הפעם באמת

היה שלום, לוזר

כתבות נוספות מהבלוג...

עוד כתבות שאהבתי...​

תמונה של עומר ברק

עומר ברק

אני סופר, תסריטאי, עיתונאי ומרצה לכתיבה, אם כי לפעמים לאו דווקא בסדר הזה.
את ספר הביכורים שלי, ״לחוץ חתונה״, הוצאתי ב-2017 בהוצאת ״מודן״. בתוך חמישה ימים (שזה שיא ישראלי, אגב) אזלה המהדורה הראשונה של 3,000 עותקים מהחנויות.

לכל המאמרים בבלוג »

מצטרפים לניוזלטר שלי ומקבלים את הטור השבועי שלי, הנחות בלעדיות, סדנאות פופ-אפ

וגם 10% הנחה לרכישה ראשונה באתר!

הניוזלטר אינו מכיל ספאם, גלוטן ובוטנים