בקנייה מעל 199 ש"ח - משלוח חינם לנקודת איסוף

הספרים הכי טובים שקראתי השנה (סיכום שנה קצת אחר)

אין דרך טובה באמת להתחיל טקסט שמנסה לסכם שנה, ולכן אני מתכוון לעשות משהו מהפכני וחתרני ופשוט לא לעשות את זה.

למעשה, בואו נתחיל מהאמצע.

שני דברים קרו לי השנה: חזרתי לכתוב, ובעיקר חזרתי לקרוא. אחרי שנים שבהן בקושי הצלחתי להרים ספר ליד (אם כי כן הייתה כמות מכובדת של ספרי אודיו) משהו בי ערג לשוב לפורמט האהוב והמוכר. לאו דווקא זה של דפים, אני מאוד אוהב לקרוא גם על האייפד שלי ועוד יותר אוהב את העובדה שכל ספר נמצא מרחק לחיצה אחת ממני, אבל אין ספק שהשנה לא היה רגע שהייתי בלי ספר ביד.

וזה מזל גדול, כי השנה הזו הייתה שנה של ספרים מצוינים ומעולים.

ובאמת היה קשה לבחור.

ובכל זאת, הנה הספרים הטובים ביותר שקראתי השנה, ואולי גם אתם תאהבו אותם.

חרדים / פרדריק בקמן

הספר הזה זוכה בשני תארים: הראשון הוא הספר שהכי אהבתי השנה. והשני הוא הספר שעובד באופן הכי גרוע בהיסטוריה לסדרת טלוויזיה.

אם בטעות ראיתם את ״חרדים״ בנטפליקס ראיתם דרמת מתח ומשטרה שוודית אפלה ונטולת הומור, ואני חושב שמאז משפט דרייפוס לא נראה חוסר צדק גדול כל כך.

סתם, אני מפריז קצת. דרייפוס לפחות קיבל צדק מאוחר.

אבל הספר שעליו מבוססת הסדרה הוא בדיוק כל מה שהסדרה הזו לא: הוא מצחיק, נוגע ללב, מקסים, נפלא, עמוס בתובנות ובעיקר כתוב בסגנון שמביא את הכתיבה המעולה ונטולת היומרות של פרדריק בקמן לשיא חדש. היכולת של בקמן לכופף כל חוק עלילתי אפשרי ובו בעת ליצור עלילה כל כך מותחת ומצוינת היא באמת משהו שצריך לקרוא ולנסות להבין איך הוא עושה את זה.

אבל מעל הכל זו פשוט היכולת של בקמן לכתוב דמויות בלתי נשכחות וכל כך אנושיות. אם קראתם את ״בריט מארי הייתה כאן״ או את ״סבתא שלי מוסרת דרישת שלום וסליחה״ אתם כבר יודעים עד כמה בקמן מצליח לחמול גם על אלו שקל כל כך לשפוט, אבל הפעם מנהלת בנק קשוחה, אישה קשישה שמחכה שבעלה יחנה את האוטו, מתווכת נדל״ן, זוג לסביות בהריון וזוג מבוגר שהבעיה שלו היא איש בתחפושת ארנב יגרמו לכם להישאר המומים מול מקבץ ההזויים שקיבץ בקמן בספר אחד, והמומים עוד יותר כשתגלו בסוף הספר שהתאהבתם בכל אחד ואחת מהם.

אני מזהיר שהספר הזה עושה חשק עז לעוגיות, פיצה וזיקוקים, וכן שתופעות הלוואי שלו הן צחוק בלתי נשלט שמתחלפות תוך חצי דקה במועקה ענקית בלב. אני משוכנע שרוב הנוסעים שישבו לידי בטיסה חזרה ממדריד, שם גמעתי אותו, היו בטוחים שאני עובר שבץ מוחי, אבל באמת שהספר הזה הוא חוויה בלתי נשכחת.

הסדרה שנעשתה בעקבותיו, כפי שכבר אמרתי, היא חוויה שצריכה להיות נשכחת.

אין מקום כזה / שפרה קורנפלד

״אין מקום כזה״ (שאני אשוויץ ואגיד שניתן לי עם הקדשה ובאופן אישי, ואני חושב שכך ראוי שאני אקבל ספרים!) הוא התגלית הספרותית של השנה, בעיני. זה לא שלא ידענו על שפרה קורנפלד שהיא אישה חכמה, רהוטה, אינטילגנטית ושנונה להחריד, ובכל זאת היא הניחה את כל אלה בצד, וכתבה ספר שכל כולו לב.

ומה אני אגיד לכם, זה די מדהים לגלות עד כמה גדול הלב של האישה הזאת.

״אין מקום כזה״ עוקב אחרי משפחה חרדית שרסיסיה מתנפצים לכל עבר אחרי גירושי ההורים, דבר שאם הייתי יודע משהו על החברה החרדית הייתי אומר שהוא כשלעצמו מאורע מחולל מאוד מאוד נדיר, ועל הדרך שבה כל אחד מבני המשפחה מנסה לאחות את עצמו מחדש.

העניין המדהים באמת הוא שאין אבן שקורנפלד לא הופכת, החל מבעיות בזוגיות, הזנחה הורית, הומוסקסואליות, הפרעות אכילה, מערכות יחסים אלימות, מערכות יחסים שתלטניות, אסון התאומים ואסונות אחרים וזו, באמת, רק רשימה מאוד חלקית של נושאים שהספר הזה מתעמת איתם ובאופן מאוד מפתיע מצליח להאיר את כולם בדרך שונה ומרתקת.

מי שמחזיקה (בעיני) את כל הספר הזה היא יונה, האחות הבכורה, שיותר מכל שאר הדמויות (המוצלחות מאוד כשלעצמן) היא אחת הגיבורות הטובות, הנדירות, המקוריות והמופלאות שקראתי בשנים האחרונות. היא אמנם חולקת את הסיפור עם אמה, אחותה ואחיה, וכבודם במקומם מונח, אבל יונה היא אחת הקולות הנשיים המרהיבים שיצא לי לקרוא בשנים האחרונות בספרות הישראלית, ואני לא מאוד אתפלא אם הדמות המדהימה הזו תקבל איזה ספין-אוף משלה.

רק לא בנטפליקס, למען השם.

זה ספר כבד ועצוב שמצליח לפרק את הלב ולהרכיב אותו כמעט מחדש, אבל רגישותו והטון שמצליח לספר אירועים כל כך קשים מבלי לשפוט אף אחת מהדמויות ואפילו להבין את כולן היא מה שהופך את הספר הזה לחווית קריאה אמיתית. אם אתם בוחרים לקרוא רק ספר ישראלי אחד השנה, עשו לעצמכם טובה, וקנו את הספר הזה.

תור הזהב / ואנג שיאובו

חברים, אני מזהיר: זהו ספר סיני.

ואני מזהיר אתכם כי הלוואי ומישהו היה מזהיר אותי לפני שהתחלתי לקרוא את המסמך הזה, שכמו שהוא מצוין ומרתק ככה הוא גם מטלטל וקשה ולפעמים גם בלתי ניתן לתפיסה.

אבל זה, אני חושב, אחד הקסמים היפים ביותר שספרות יודעת לעשות.

״תור הזהב״ של שיאובו הוא חלק מזרם שנחשפתי אליו רק לאחרונה, שנקרא ״ספרות הפצועים״, ומגולל את סיפורה של מהפכת התרבות – השם הכי עקום ורחוק מהמציאות למהפכה הזו – ב-1968, שאחד ממהפכיה היה לעקור ילדים ונוער מביתם בעיר ולשלוח אותם הרחק הרחק אל עבודות פרך קשות ואיומות בכפרים. הכינוי של הנוער הזה היה ״הנוער המשכיל״, שם אירוני ממש כמו מהפכת התרבות עצמה, שכן המפלגה הקומוניסטית היא זו ששלפה את הנערים האלה מספסלי בית הספר ושלחה אותם לגורל קשה ואכזר.

ובכל זאת, אני חושב שיהיה נכון להגיד שבין שלל ההישגים הספרותיים של הספר הזה, העובדה שהמספר שלו, ואנג אר, לא רואה או חש עצמו קורבן בשום שלב בדרך היא ההישג הגדול ביותר שלו.

למרות שהייתם מצפים לתיאורי זוועה לאורך כל הדרך, אני חייב להגיד שמהבחינה הזו הספר די נקי, מה שרק גורם לדמיון שלך לעבוד שעות נוספות, אבל זו לא הנקודה וגם לא על זה הספר. הספר הוא סיפור אהבה בין ואנג אר לבין צ׳ן צ׳ינג יאנג, רופאה מחוזית במחנה שבו אר מוצב, שדורך, מועך, לועס ויורק כל קלישאה של סיפור אהבה שקראתם אי פעם.

ותודו שסיפור אהבה שאין לכם שמץ של מושג לאן הוא הולך ואיך לכל הרוחות הוא מתפתח זו חתיכת מתנה בעידן שבו אנחנו חיים. ולמרות שזו לחלוטין פרשנות אישית שלי ואני לא משוכנע שלכך התכוון המחבר, זה, יותר מהכל, ספר על שני אנשים שעקרו להם את הלב בגיל צעיר מדי ובכל זאת הם מצליחים להרגיש.

סט הרגשות שאיתו הם מסתובבים, שנע על הטווח שבין מתיקות ורוך לרמייה ואלימות הוא – ואני יודע, ראיתי כל קומדיה רומנטית על הפלנטה! – לא משהו שראיתם בשום מקום. יחד עם מנה בריאה ומפתיעה מאוד של אירוניה כלפי התקופה הזו, זה ספר ספק היסטורי ספק רומנטי ספק אישי ספק פוליטי, אבל ללא ספק ספר פשוט מצוין, ומפתיע בכל עמוד ועמוד.

טרילוגיה לא רצונית / מריו לבררו

ומתור זהב לדור זהב, ולספרות האורוגוואית שסוף סוף מתחילה להיתרגם לשפה שאפשר להבין, ואיזו מתנה גדולה זו במקרה של מריו לבררו.

וזה כל מה שאני יכול לכתוב על הספר הזה, כי אין שום דרך שאפשר להסביר לכם אותו בשתי פסקאות.

זה מתחיל באדם שמתעורר בדירה לא שלו. הוא רוצה ללכת למכולת. הדרך חשוכה מאוד ויורד גשם זלעפות. אבל הוא רעב, אז הוא הולך בכל זאת. הוא מאבד את הדרך. עולה על משאית. מתאהב בבחורה מופרעת לחלוטין. מגיעה לתחנת דלק שמתגלה כעיר שלמה ששייכת לתאגיד כלשהו שבו מדברים על ״החוקים״ שאיש לא מבין אותם או יודע מה הם, ומפחדים מביקורת שכנראה לעולם לא תגיע. הוא יכול לצאת משם רק על ברכבת. הוא עולה לרכבת. מתעורר במבוך אינסופי של דלתות.

וזו, אני לא מגזים, רק ההתחלה הבלתי מתקבלת על הדעת של הספר הזה.

ובכל זאת, זה רחוק מאוד מלהיות ספר מדע בדיוני, והעובדה שבמשך שנים סווג לבררו ככזה היא עוול עצום שאוריאל קון, האיש שהביא אותו לארץ, עושה הכל כדי לתקן, וזה מפעל חיים שאני בהחלט רוצה לתרום לו.

כי צריך לזכור על הספר הזה שני דברים: האחד הוא שמריו לבררו החל להתפרסם בסוף שנות השישים, וההפיכה שהתרחשה באורוגוואי ב-1973 ביטלה כמעט כל צורה של ביטוי תרבותי. שניים מהספרים בטרילוגיה ראו אור בכלל בבואנוס איירס, וגם הם בגרסה מצונזרת למדי, וכדי להמשיך לשרוד לבררו היה צריך לכתוב משל על משל על משל, והעובדה שהאיש הזה מצליח לייצר אמירה פוליטית כל כך חריפה וברורה ונוקבת ועדיין ליצור סיפור אנושי מרגש מאין כמוהו רק מדגישה עד כמה הספר הזה הוא הישג ספרותי גדול.

וכן, הספר הזה הוא כתב חידה לכל דבר ועניין. הוא יכריח אתכם לעיתים לצלול לנבכי הגוגל ולהתפלש בהיסטוריה אם תרצו להבין את השכבה הנוספת שלבררו מכוון אליה. לעיתים הוא סתם ימתח לכם את המוח לגבולות של ידעתם שהוא יכול להגיע אליהם.

המבקר חואן קרלוס מונדרגון (זה לא ידע שלי, זה חלק מההקדמה המצוינת שכתב קון, והיא מרתקת לא פחות מהספר עצמו) כתב על לבברו ש״אצלו הדמיון אינו פועל כאמצעי התחמקות, אלא כקריאת תיגר כנגד מנגנוני תפיסת המציאות״, ואני חושב שככה בדיוק צריך לקרוא את הספר הזה.

זו חווית קריאה מאתגרת, משונה, מתישה, מעייפת, מפחידה – ושווה כל רגע. אני לא הצלחתי לעצור וסיימתי את הספר הזה בשני ערבים. היות וספרים שמצליחים לסחוף אותי ולהגיד לילדים שלי ״מה, חמודים? בסדר, אז תכינו לעצמכם ארוחת ערב, תלמדו לבד איך מפעילים את הגז״ הם אירוע די נדיר, אני חושב שכשמדובר בטרילוגיה בלתי רצונית יש טובים ממנו, יש רעים ממנו, אבל לא קראתם אף פעם ספר שדומה לו.

הצטרפו לניוזלטר שלי, וקבלו המלצות, הטבות ושלל טקסטים משובחים

תודה על הרשמתך

למה שלא תקראו עוד משהו?

רודף חלום

״נו״, סימסה לי חברתי הטובה שמכירה אותי מאז שהייתי בן 18 אחרי ששלחתי לה תמונה של 1,019 ספרים שתקועים לי באמצע סלון הבית שלי, ״אתה מתרגש?״.
״לא״.
״אז תתרגש!״, היא ציוותה עלי. ״הספר שלך פה! זה יום מרגש! למה אתה לא מתרגש?״.
״כי יש לי 1,019 ספרים תקועים באמצע הסלון״.
״זאת סיבה לא להתרגש?״.
״כשהם יהיו בתוך ה-1,019 מעטפות שהם צריכים להיות בהן אני אתרגש״.
״אתה יודע משהו? אם העומר שאני הכרתי שחלם להיות סופר ולכתוב היה מדבר איתך עכשיו, אני די בטוחה שהוא היה מוריד לך סטירה עכשיו״.
היא צודקת, כמובן. לא לגבי הסטירה, כי באמת, אני מכיר קצת את העומר הוא ולהרביץ הוא באמת לא יודע, אבל לגבי ההתרגשות. העומר ההוא באמת היה מתקשה להבין את העומר הזה, שמסתכל על 1,019 עותקים של הספר החדש שלו ובמקום לקפוץ מאושר מסתכל על כל העסק בעיניים עייפות ואיך לארגן את המשלוחים ביעילות.
זה לא היה ככה פעם. בזה אני בטוח. למעשה, בפעם הראשונה שפרסמו טור שלי בידיעות אחרונות, בגיל 22, לא ישנתי כל הלילה שלפני מרוב התרגשות.

קרא עוד »

בין אלי לירדן

מאז הלוויה אני לא מפסיק לחשוב על ירדן ביבס.
זה מוזר, האמת, כי כדי לנסות ולחיות חיים אפשר לקרוא להם – נגיד, בהגדרה מאוד רחבה – שפויים עשיתי לי מנהג לחשוב על החטופים כמה שפחות, לא לצפות בלוויות ולהתעסק בענייני כמה שרק אפשר.
ובכל זאת, מאז הלוויה אני לא מפסיק לחשוב על ירדן ביבס.
אני לא אגזים אם אגיד שקראתי את ההספד שלו ארבעים פעם. אולי יותר. משהו בטקסט הזה מושך אותי אליו שוב ושוב ושוב, ואם הייתי אדם דתי הייתי אומר שאני נושא אותו איתי כמעט כמו תפילה. זה הספד כל כך מלא אהבה וגעגועים שמביא אותי לדמעות בכל פעם, ובכל פעם שאני מרגיש שקצת קשה לי אני מרגיש איזה צורך לקרוא אותו כדי לתת לעצמי פרופורציות או, במהלך שאני עדיין מתקשה להסביר אותו לעצמי אבל זה מה שהוא, לתת לעצמי תקווה.
כן, אמרתי תקווה.

קרא עוד »

פיכוח נפש

״נו״, שאל אותי עודד מנשה בחצי החיוך המפורסם שלו בראיון שעשיתי אצלו השבוע, ״אז מה אתה אומר, עומר, התפכחת?״.

במאמר מוסגר אני רוצה להגיד שכבן אדם בן 40 שגדל על עודד מנשה בערוץ הילדים העובדה שהוא מדבר איתי על פוליטיקה וביבי והחטופים ולא אומר לי להרים ידיים, שזה הדבר היחיד מבחינתי שעודד יכול להגיד, היא חתיכת מיינד פאק לא נורמלי. אני מבין שעודד התקדם ואני מבין שאני כבר לא בן שמונה והוא היה מראיין חד ומקצועי, פשוט יש דברים שקשה להשלים איתם.

אני רוצה להגיד שזה היה רק טיפה פחות מיינד פאק מלנהל שיחה פוליטית עם ציפי שביט במונית. היא אחלה בן אדם ויש לה דעות פוליטיות מאוד מעניינות ואני מעריך אותה מאוד, אבל כל השיחה הסתכלתי עליה מדברת וחשבתי ״עזבי את ביבי, מתי כבר שרים את כולם הלכו לג׳מבו, ציפי?״.

קרא עוד »

סיבה למסיבה

אף פעם לא עשיתי מסיבה.
כאילו, אתם יודעים, עשיתי אחת בגיל שש וגם בר מצווה הייתה לי, אבל מסיבה שלא ההורים שלי ארגנו? אף פעם. בחיים לא. אין סיכוי.
למעשה, אם תשאלו אותי מי האנשים שאני הכי מקנא בכם, אני אענה לכם בכל הכנות שאלה אנשים שמסוגלים לשלוח הודעה שכתוב בה ״סגרתי שולחן בפאב מעשר עד ארבע, אשמח אם תבואו לחגוג איתי את יום הולדתי״. כמה אומץ ותעוזה צריך בשביל לשלוח כזאת הודעה.
אני מדמיין אותי יושב בשולחן בפאב. לבד. מסתכל על הטלפון. בשעה השישית, אחרי כמה הודעות מתנצלות של אנשים שכתבו לי שהם דווקא ממש רצו לבוא אבל, אה, הם אנשים שפויים ונורמליים ולמה שהם יצאו מהבית, ועוד כמה אנשים שפשוט לא הגיעו, אני אבין את הרמז הדק ואלך הביתה שיכור וגלמוד. הסוף.
יום הולדת שמח, עומר.

קרא עוד »

זו הסיבה שבגללה אני כותב

אני רוצה לספר לכם על נורית פייגה.

עד אתמול לא הכרתי את נורית פייגה. זאת אומרת, כבר נפגשנו פעם, מסתבר, אבל הפגישה הייתה כל כך כאוטית ורגשית שלא זכרתי אותה בכלל. ולמרות שנפגשנו שוב רק אתמול ולא זיהיתי אותה והיא הייתה צריכה להציג את עצמה שוב, נורית פייגה היא האישה שבשבילה אני כותב ספרים.

ולא ידעתי את זה עד שנפגשנו.

קרא עוד »

16 מחשבות על הכבש השישה עשר

א. ״עומר?״.
״נכון״.
״מדבר הרב ראובן. יש לנו כנס גדול של רבנים מחתנים בעוד חודש, ורצינו שתבוא לדבר איתנו על יהדות״.

שום מילה במשפט הזה לא הגיונית, ולכן כשהוא סיים אותו שאלתי אותו אם הוא התבלבל במספר ואם הוא בטוח שהוא הגיע לעומר הנכון. 
״אתה העומר ברק שכתב את הפוסט ׳אני יהודי׳, נכון?״. 
פאק. זה נכון.

ב. אני שונא את הפוסט הזה. מהמון סיבות. אם אתם לא יודעים על איזה פוסט מדובר, תחילתו בקצת אחרי אוקטובר, כשהגיע לעיני הסרטון של אחת ממפלצות הנוח’בה מתקשר לאביו המפלצתי והגאה וצורח לתוך הטלפון הסלולרי ‘אבא! רצחתי עשרה יהודים!’. הסרטון הזה, והעיניים רוויות השנאה והשמחה האדירה שבו, גרמו לי להבין שלא משנה כמה מסובכת ולרוב גם לא קיימת מערכת היחסים שלי עם היהדות, אם הסכין הזו תגיע אלי, אני ארצח כיהודי. וזה גרם לי לתהות – בקול רם ובפייסבוק – אם אולי אני צריך להיות יותר יהודי גם בחיי. זה פוסט של 300 מילה, שמלוות וידאו שלי מדליק נרות שבת עם ילדי ואף אחד מאיתנו לא יודע מה לברך, אז בירכנו את הברכות של חנוכה, שיהיה. לחצתי על פרסם וכמנהגו של האינטרנט לפעמים, מה שקרה אחר כך ידהים אתכם.

ג. הפוסט הזה, כפי שאולי אפשר להבין, התפוצץ. אנשים התקשרו אלי בעיניים דומעות. רבנים מכל הארץ כתבו לי. הוזמנתי לכל כך הרבה ארוחות שבת עד שעשיתי חישוב, ואם הייתי נענה לכל ההצעות שקיבלתי במהלך השבוע אחרי הפרסום שלו היה לוקח לי 11 שנים וחצי כדי להגיע לכולם. כל ערוץ טלוויזיה התקשר. הוזמנתי לשלושה דיונים בכנסת. הלשכה של ראש הממשלה התקשרה. חוויתי כבר כמה טירופים סביב פוסטים במהלך חיי, אבל כזה דבר עוד לא היה.

קרא עוד »

הצטרפו לניוזלטר שלי, וקבלו המלצות, הטבות ושלל טקסטים משובחים

תודה על הרשמתך

איך מקבלים עוד ממני?

מצטרפים לקבוצת הוואטסאפ השקטה שלי

ומקבלים את הטור השבועי, עדכונים בלעדיים, הנחות שוות ותרגילי כתיבה ישר לטלפון שלכם

קוראים את הספרים שלי

וגם נהנים ממשלוח חינם עד הבית

כותבים איתי ספר

נרשמים לתוכנית הליווי הדיגיטלית שתלמד אותך לתכנן את הספר שלך בשישה שבועות בלבד

מקשיבים לפודקאסט ״מדברים כתיבה״

בינתיים אנחנו במקום השני בהאזנות בקטגוריה שלנו, אבל איתך ניקח את המקום הראשון

תמונה של עומר ברק

עומר ברק

אני סופר, תסריטאי, עיתונאי ומרצה לכתיבה, אם כי לפעמים לאו דווקא בסדר הזה.
את ספר הביכורים שלי, ״לחוץ חתונה״, הוצאתי ב-2017 בהוצאת ״מודן״. בתוך חמישה ימים (שזה שיא ישראלי, אגב) אזלה המהדורה הראשונה של 3,000 עותקים מהחנויות.

לכל המאמרים בבלוג »

כתבות נוספות מהבלוג...

רודף חלום

בין אלי לירדן

פיכוח נפש

סיבה למסיבה

זו הסיבה שבגללה אני כותב

16 מחשבות על הכבש השישה עשר

אירועים קרובים

09/04
חף משפע - ההרצאה
ד׳,
20:00 |
בית ציוני אמריקה
, תל אביב

SOLD OUT

04/07
איך כותבים אהבה בעברית
ו׳,
10:00 |
האוס מרקט
, תל אביב
24/03
תוכנית הליווי לתכנן את הספר שלי - מחזור 23
ב,
10:00 |
Zoom
26/03
מפגש סופר - מודיעין
ד,
20:00 |
הספריה הציבורית
, מודיעין
03/04
חף משפע - ההרצאה
ה,
20:00 |
מועדון צורית
, צורית
09/04
חף משפע - ההרצאה
ד׳,
20:00 |
בית ציוני אמריקה
, תל אביב

SOLD OUT

04/07
איך כותבים אהבה בעברית
ו׳,
10:00 |
האוס מרקט
, תל אביב
24/03
תוכנית הליווי לתכנן את הספר שלי - מחזור 23
ב,
10:00 |
Zoom
26/03
מפגש סופר - מודיעין
ד,
20:00 |
הספריה הציבורית
, מודיעין
03/04
חף משפע - ההרצאה
ה,
20:00 |
מועדון צורית
, צורית

כתבות נוספות מהבלוג...

ספרים

עוד כתבות שאהבתי...​

תמונה של עומר ברק

עומר ברק

אני סופר, תסריטאי, עיתונאי ומרצה לכתיבה, אם כי לפעמים לאו דווקא בסדר הזה.
את ספר הביכורים שלי, ״לחוץ חתונה״, הוצאתי ב-2017 בהוצאת ״מודן״. בתוך חמישה ימים (שזה שיא ישראלי, אגב) אזלה המהדורה הראשונה של 3,000 עותקים מהחנויות.

לכל המאמרים בבלוג »

מצטרפים לניוזלטר שלי ומקבלים את הטור השבועי שלי, הנחות בלעדיות, סדנאות פופ-אפ

וגם 10% הנחה לרכישה ראשונה באתר!

הניוזלטר אינו מכיל ספאם, גלוטן ובוטנים